Prosciutto San Daniele  - Maturat 18 luni

Prosciutto San Daniele - Maturat 18 luni

Vizualizare de ansamblu rapida

Prosciutto di San Daniele se realizează doar în regiunile cu recunoaștere D.O.P. ale Italiei, din porcine crescute în aceleași zone. Pulpa de porc se alege în funcție de greutate, după care se îndepărtează grăsimea în exces și se sărează zilnic, timp de 2-3 săptămâni. Pentru aceasta, se folosește exclusiv sare de mare. După acest proces, se spală bine de sare și se ține la presat, pentru ca apa să fie îndepărtată din carne în totalitate. Apoi, se condimentează cu piper. Urmează o perioadă de maturat (1-3 ani), într-un climat rece, de munte, unde aerul din Alpi coboară și se amestecă cu aerul din Marea Adriatică. Are un gust dulce și aromat. Merge asezonat cu fructe ușoare (pepene, smochine) sau cu un vin alb, ușor aromat.


Producator: Eli Prosciuti - Traversetolo (PR) - Emilia Romagna
Tara: Italia

Preț/ 100 g:

Disponibilitate: In stoc

19,00 RON