Da Pino este, inainte de orice, o poveste. Nascuta din pasiune pentru gastronomie si din dorinta de a impartasi o experienta culinara deosebita cu toti cei entuziasmati sa o traiasca, alaturi de cei care i-au dat viata.

Prin puterea creatoare si intreprinzatoare a doi tineri, Da Pino prinde contur in primavara timpurie a lui 2016, cu scopul declarat si asumat de a propune senzatii culinare cu accente italienesti veritabile. Momentul de inceput propriu-zis al ideii a fost marcat de vizitele prin tara si, mai ales, in strainatate. Printre altele, aceste calatorii au prilejuit intalniri cu italieni autentici, motivati sa castige increderea sincera a celor ce le trec pragul localului, prin oferirea unei experiente culinare complete, care se recomanda pe si prin sine si care, in termeni concreti, creeaza o comunitate a celor pasionati de bucataria italiana.

Da Pino constituie, in egala masura, o provocare si un proiect de suflet, care isi scrie singur paginile de poveste. Dimensiunea practica a demersului echipei fondatoare acopera toate aspectele si etapele din viata unui restaurant. Dar, mai mult decat management si bucatarie, Da Pino inseamna – deopotriva – zambet si stare de bine, artizanal si autentic, proaspat si delicios, traditional si modern.

 

Da Pino Bistro

Conceptul de restaurant-bacanie este unul dintre elementele de inovatie pe care Da Pino il propune publicului. Pe langa crearea si amenajarea propriu-zisa a locatiilor de unde delicatesele italiesesti pot fi achizitionate de catre cei care recunosc importanta calitatii si a gustului autentic, Cuccina&Gourmet Shop ofera o experienta gastronomica exceptionala si completa.

Da Pino Bistro este dedicat tuturor celor care apreciaza o masa delicioasa, servita in tihna, cu preparate facute in casa. Paste proaspete, preparate din carne frageda, sandwich-uri gustoase, deserturi imbietoare, cafea cu arome revigorante, vinuri alese – toate sunt incluse in meniul Da Pino Bistro, tocmai pentru a crea senzatia de experienta veritabila, complexa si deosebit de ofertanta, in toate si fiecare dintre aspectele sale.

Totodata, locatia de pe strada Universitatii 8, situata in centrul istoric al municipiul Cluj-Napoca, pune la dispozitia celor care ii trec pragul o varietate bogata de produse, alimente, ingrediente si chiar preparate. O masa pe cinste, urmata de o mini-sesiune de cumparaturi de bunatati italienesti - pasionatii de gastronomia de calitate vor recunoaste, desigur, o asemenea oportunitate. Da Pino Bistro v-o ofera cu drag.

 

Garantia autenticitatii

Produsele comercializate in magazinele Da Pino sunt artizanale, fiind create de maestri italieni cu peste 30 de ani de experienta in domeniul gastronomic, in conditii temeinice, care exclud procesele industriale specifice industriei alimentare moderne. Toate si fiecare dintre acestea sunt selectionate cu cea mai mare grija pentru pastrarea si redarea unui gust autentic si savuros. Retetele utilizate in realizarea produselor Da Pino respecta o lunga traditie culinara. De la prosciutto San Daniele, la diferite tipuri de salam, la branzeturi fine, la otet balsamic ingrijit timp de cativa ani de zile – Da Pino propune re-intoarcerea la procesele traditionale de preparare a alimentelor si ingredientelor. Pentru ca prepararea artizanala este nu doar din ce in ce mai apreciata, ci si cautata de catre pasionatii de delicii culinare.

Mai mult, Da Pino se mandreste cu colaborarea pe care o deruleaza cu un macelar italian, care produce – zilnic – salamuri si branzeturi dupa retete italienesti, folosind materie prima romaneasca. Astfel, produsele se recomanda singure ca fiind calitative si pastratoare ale spiritului italian.

 

Cu pasiune, grija, dedicatie si prietenie, echipa Da Pino va invita sa fiti parte din poveste!