Alimentație sănătoasă - Produsele fără gluten

Cunoaștem, desigur, importanța unei alimentații sănătoase. Devine din ce în ce mai evident că sănătatea noastră depinde de o serie de factori, nefiind suficient să ne ocupăm de un aspect al vieții noastre.

În multitudinea de studii de nutriție realizate, recent, se poate observa cu ușurință tendința de a accentua necesitatea eliminării anumitor substanțe sau alimente din dieta noastră alimentară. În mod clar, acestea au potențial de a dăuna organismului uman, putând avea și efecte nedorite pe termen mediu și lung.

Pentru a preveni problemele legate de sănătate, este esențial să pornim de la produsele de bază. Spreexemplu, aproape toată lumea consumă pâine și produse de panificație. Sau, vorbind la modul general, produse realizate din făină de cereale. Dar câți dintre noi cunoaștem efectul pe care anumite substanțe existente în făină îl poate avea asupra organismului nostru ?

Glutenul este o proteină care se găsește în cereale. Până aici, nimic neobișnuit. Doar că, recent, s-a dovedit că, adăugat în surplus pentru „creșterea” aluatului de pâine, poate avea anumite efecte nu tocmai plăcute. Cu toate că aluatul devine mai pufos, studiile arată că glutenul trebuie eliminat din alimentație, chiar și de către cei care nu au intoleranță la această substanță.

În termeni de specialitate, glutenul poate provoca reacții fizice, din cauza faptului că organismul nu recunoaște proteina ca fiind una hrănitoare, ci o consideră „străină”, nocivă. Așa că, odată ajunsă în stomac, se declanșează o luptă împotriva ei. Pe scurt, pot apărea senzații de oboseală sau probleme de digestie. Cu toate că dietele fără gluten sunt recomandate în special acelora dintre noi care sunt intoleranți la glucoză, oricine se poate bucura de beneficiile pe care le oferă un regim alimentar sărac în gluten.

           

Da Pino vă pune la dispoziție o gamă variată de produse fără gluten, naturale, obținute artizanal, menite să îmbogățească experiența culinară, fără a-i „fura” din savoare.

---

Înapoi la Articole